čtvrtek 26. dubna 2018

IQRF Summit 2018

IBM vstupuje do IoT aliance v České republice: více než 100 subjektů sází na českou technologii pro Internet věcí
Na právě proběhlé konferenci o Internetu věcí – IQRF Summit 2018 – měli návštěvníci možnost vidět, které firmy a jakým způsobem realizují své projekty z oblasti Chytrých měst, Chytrých budov a Průmyslu 4.0. Jedna věc byla pro prezentující společná: buď přímo ve svých výrobcích využívají nebo navazují v nadřazených systémech na českou bezdrátovou technologii IQRF. IBM na summitu oznámilo, že vstoupilo do IQRF Alliance proto, že se chce stát významným strategickým partnerem ostatních členů Alliance.
„Věřím, že produkty IBM skvěle doplňují rychle rostoucí IQRF ekosystém. Proto jsme se také rozhodli vstoupit do IQRF Alliance a hrát zde velmi aktivní roli v rozvíjení společných IoT projektů,“ sdělil Petr Havlík, obchodní ředitel, IBM Česká republika.
Díky novým prvkům v IQRF ekosystému je nyní možné mimořádně jednoduše postavit IoT řešení z interoperabilních produktů členů IQRF Alliance. Nová zařízení jsou certifikována na IQRF interoperabilitu a zařazena do on-line repozitáře. Když si takové zařízení zákazník koupí, stačí již jen naskenovat kód speciální mobilní aplikací a zařízení se připojí do sítě. V praxi to na Summitu předvedl Šimon Chudoba, předseda IQRF Alliance, a následně si to vyzkoušeli i účastníci praktických workshopů.

zdroj : https://iqrf.org/summit2018

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.